Spelling Bee

Уважаеми ученици, родители и учители,

Заповядайте на поредното състезание по спелуване на английски език Spelling Bee, което ще се проведе на 28 февруари 2024 г. в езиковият кабинет от 14:30 ч.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. В състезанието Spelling Bee JUNIOR ще се включат над 4300 ученици от 2 до 4 клас.  Участниците се подготвят по предварителен списък от 250 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 14-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. Над 4200 ученици от 5 до 7 клас ще се включат в състезанието Spelling Bee.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.