Само преди няколко месеца училището бе пълно с деца, а в класните стаи се провеждаха уроци. Днес училището е празно и тихо. А уроците са изнесени във виртуалните класни стаи.

            Конкурсите, които екипи от ученици и учители, приемаха като предизвикателство за участие останаха на заден план. Но не съвсем… Оказа се, че и във виртуалната класна стая може да кипи подготовка на друго ниво. Ниво, в което учениците не се вторачват само в изпълнение на задачите от задължителното учебно съдържание, а са провокирани да разсъждават и в други посоки.

            „Климатът се променя? А аз?” бе темата, зададена в сайта на Института по растителна биотехнология. И в една различна, от обичайното обстановка, учениците от Основно училище „Св. Климент Охридски” започнаха да разсъждават. Задаваха въпроси – търсеха отговори, предлагаха решения. Седем ученици изпратиха своите разработки.  Съревноваваха се с 234 есета, изпратени от много училища в България, Холандия, Италия, Испания, Кипър.

И резултатите… училището ни е в номинацията за най-активно участие.

Благодарим на  Даяна Николова, Кия Иванова, Валерия Симеонова, Белла Панайотова, Емилия Иванова, Калина Савова и Теодора Георгиева, както и на техния вдъхновител г-н Николай Георгиев, които в това трудно, за всички нас време, ни демонстрираха, че може да се работи и в такава нетипична ситуация. Ситуация, в която сме се вторачили в една точка и сякаш не виждаме света около нас.

Така се успява, когато някой върви до някого и заедно се преодоляват препятствията.

Този успех вдъхновява и нас! Затова с гордост го споделяме.

Pin It on Pinterest

Share This