Скъпи приятели,

Предстои да отпразнуваме 139-годишнината от основаването на училището, с което всеки един от нас е свързан.

Патронът на нашето училище Свети Климент Охридски ни е оставил завети, които ние трябва да знаем и помним. Факелът, който Климент Охридски е запалил има онази светлина, която ни е нужна, за да откриваме себе си и осветява пътя, по който вървим.

Ние, неговите ученици, носим този факел и вървим след сиянието, което ни води към бъдното.

Под надслов „Носим факела на Климент” започва Климентовата декада… Начало на пътя, по който, тръгваме към 140-тата годишнина на Основно училище „Св. Климент Охридски”.

Ето как предстои да преминем през това вълнуващо пътешествие:

И така, малки ученици от I-ви, II-ри, III – ти и IV-ти клас, за Вас е обявен литературен конкурс на тема „Носим факела на Климент”. Вашето разказче или стихотворение, по темата, предайте на своите учители.  Те ще Ви дадат допълнителни указания, които трябва да изпълните, за да станете участници в това състезание. Най-добрите вдъхновения ще бъдат разказани на 20.11. от 15,00 часа.

В конкурс за рисунка на тема „Моето детство” могат да се включат всички ученици. А най-добрите послания ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 18.11.

Турнирът по футбол ще бъде открит на 12.11. Регламентът и графикът на срещите ще бъдат оповестени във фоайето на първия етаж. Отговори на Вашите въпроси ще даде г-н Иво Иванов.

В решаването на задачи сили ще премерят учениците от V, VI и VII клас на 14, 15. и 19. 11. от 14,00 часа. Водещи и организатори на състезанието са г-жа Петя Георгиева и г-жа Нелка Иванова.

Логически задачи ще решават и учениците от II-ри и III – ти клас в математическото състезание „Хитър Петър”. То ще се проведе на 18 и 19.11.

         Ентусиазъм, хъс и естетика ще се наложи да демонстрират учениците от прогимназиален етап и да приложат наученото в  Интерактивно езиково състезание, което ще се проведе на 19, 20 и 21.11.

         В битка за знание ще се включат три отбора от IV-тите класове. Те ще решават езикови, математически задачи, ще отговарят на въпроси от предметните области Човекът и природата и Човекът и обществото, ще демонстрират знания за живота и делото на Климент Охридски в интерактивното и интердисциплинарно състезание за знание, което ще се проведе на 20.11.

         На 21.11. учениците от начален етап ще участват в щафетни игри, в които ще има много предизвикателства и препятствия за всеки отбор.

         „Бягаща диктовка” носи заглавието на поредното състезание за най-малките ученици. То ще се проведе на 22.11. от 12,30 часа.

         В същия ден в кабинетите за ресурсно подпомагане ще се проведе четене на тема „Животът и дейността на Климент Охридски”.

         На 25.11 ще посрещнем гостите… В празника, с който ще споделим  с тях успехите си… В празника, в който ще демонстрираме талантите си… В празника, с който ще отворим страницата, в която ще запишем „посвещаваме всяка инициатива на 140-тата годишнина на моето училище”.

Под надслов „Носим факела на Климент” започва Климентовата декада…

Дни, в които с вяра, надежда и любов ще преминем от началото до края… Защото знаем и помним заветите на Климент… А те са магия, светлина, път, който извървяваме заедно.

Пътят, по който гордо вървим и ще изминем – достойно!

Очакваме Ви в това вдъхновяващо пътешествие!

Pin It on Pinterest

Share This